fbpx

Bij Huidzorg 073 laseren we het gehele jaar

laserontharen

Onze huidtherapeuten krijgen regelmatig de vraag: kan ik veilig laseren wanneer het mooier weer wordt? Antwoord: ja, dat kan! Het is in dit geval niet de vraag of het kan, maar het is de vraag hoe wordt ermee omgegaan. Daarom 4 redenen waarom je wél kunt laserontharen vóór maar ook tijdens de zomer.

Bij Huidzorg 073 laseren we het gehele jaar. Als je laserbehandelingen laat doen is het natuurlijk belangrijk dat je nauwkeurig omgaat met de effecten van zonlicht. Zoals het insmeren van de huid of het bedekken van te laseren lichaamsdelen. Bedenk dat al tientallen jaren wereldwijd gelaserd wordt in klinieken in zonnige landen die hier dus het hele jaar mee te maken hebben. Het is dus niet de vraag óf het kan, maar meer de vraag hóe.

Het is aan de huidtherapeut de taak om de laserbehandeling af te stemmen op iedere specifieke situatie.

#1 Dagelijkse bescherming van de huid met een zonnebrandcrème zorgt ervoor dat je het hele jaar veilig en effectief kunt behandelen

Naast dat je niet tussendoor hoeft te stoppen met behandelen zorg je ook nog eens voor een gezonde huid op langere termijn! Laat je door de huidtherapeut goed adviseren welke zonnebrandcrème het beste bij jouw huid en jouw behandeltraject past.

#2 Geen lange pauzes tussen de laserbehandelingen waardoor het behandeltraject korter duurt

Bij laserontharing is het belangrijk het proces niet tussendoor te onderbreken. Dit heeft te maken met de verschillende haargroeifasen. Als de frequentie tussen de behandelingen steeds 6 à 8 weken is, zorg je ervoor dat je uiteindelijk minder behandelingen nodig hebt. Haren komen door de regelmaat als het ware tegelijkertijd in de juiste groeifase. We proberen daarom om tijdens de zomerperiode het proces zo min mogelijk te onderbreken. Wel adviseren we soms om een haargroeicyclus over te slaan wanneer de huid net op dat moment recent zongebruind is.

#3 Een breed behandelaanbod zorgt ervoor dat je de laserbehandelingen niet hoeft te onderbreken

In principe hoef je het laserproces niet te onderbreken doordat Huidzorg 073 twee lasers heeft, geschikt voor alle huidtypes. Onze lasers werken als volgt:

De Alexandrite laser, 755 nm: deze laser werkt op basis van selectieve warmte waarbij het pigment van het haarzakje wordt geabsorbeerd. Deze laser gebruiken we bij het lichte tot getinte huidtype.

De Nd:YAG laser, 1064 nm: deze laser zorgt ervoor dat het zelfs mogelijk is om het negroïde huidtype veilig te behandelen. Deze laser stopt namelijk de bloedtoevoer van de haarvaatjes die de haarwortel voeden, zodat de haar uitvalt en niet meer teruggroeit. Dat werkt dus anders dan bij de hiervoor beschreven Alexandrite laser. Hierdoor is het ook mogelijk om de zongebruinde huid te behandelen.

#4 Hoe eerder je start met de laserontharing, hoe meer plezier in de zomer

Het leuke aan laserontharen is dat je direct na de eerste behandeling al resultaat ziet. Dit komt doordat de haren direct na de behandeling uitvallen. Meestal merk je na een week of drie het effect. Elke behandeling zorgt voor minder haar en dunner haar. Hoe eerder je start, hoe meer profijt je hebt in de zomer! Binnen drie behandelingen zie je daarnaast ook minder huidirritatie en vlekjes. De huid wordt zachter en gladder. Eén of twee behandelingen vóór de zomer geeft dan ook plezier doordat je in die periode minder hoeft te scheren.

Laserontharen

Maak snel een afspraak bij Huidzorg 073 voor een intakegesprek zodat we snel kunnen beginnen en je snel van je ongewenste haren af bent.

Bekijk ook

Bel ons