fbpx

Deelname Zakenvrouwen Brabant

Hoe leuk is het om andere vrouwen te ontmoeten die ook een bedrijf hebben. Daarom heb ik me opgegeven voor Zakenvrouwen Brabant. Enkele weken geleden hebben we de eerste bijeenkomst gehad. Tijdens deze bijeenkomst hadden we de gelegenheid om met iedereen kennis te maken. Daarnaast moesten we een pitch houden. Mezelf presenteren voor en groep van 25 zakenvrouwen was een hele uitdaging want dat doe ik natuurlijk niet alle dagen. Maar het was een heel inspirerende en gezellige middag. Voor de bijeenkomst ben ik geïnterviewd en zijn er foto’s gemaakt. Dinsdag 14 mei werd de Glossy Zakvrouwen Brabant 2019 gelanceerd met alle interviews van de vrouwen die hebben deelgenomen. Hieronder lees je mijn interview!

zakenvrouwen

Huidzorg 073

 Kwaliteit, dat is waar Pauline van Wamel (1989) met Huidzorg 073 voor staat. “Wanneer ik zou weten dat de behandelingen en resultaten bij mijn concullega’s beter zijn, kan ik mijn producten en diensten niet meer verkopen. Ik ben altijd eerlijk naar mijn klanten en dat zou niet fair voelen.’’

‘’Een aantal zeer goede ervaringen met verschillende behandelingen. Deskundig, betrouwbaar en realistisch personeel. Je wordt op een professionele manier voorzien van de beste (huid)zorg. Huidtherapeut Pauline van Wamel is eerlijk en schept geen onrealistische verwachtingen.’’ De recensies over Huidzorg 073 zijn lovend. Dan ben je als eigenaresse toch hartstikke tevreden? ‘’Dat klopt. Ik hou van mijn werk en behandel mijn cliënten zoals ik zelf ook behandeld zou willen worden. Ik ben blij met het vertrouwen van klanten en trots op mijn bedrijf. Stapsgewijs ontwikkel ik door. Mijn volgende doel is een succes te maken van mijn nieuwe locatie.’’

Na haar vierjarige hbo-opleiding huidtherapie ging Pauline aan de slag als huidtherapeut. Haar ervaring deed ze op in loondienst. Toen Pauline haar huisarts bezocht met een onbelangrijk kwaaltje gebeurde het. In het nieuwe gezondheidscentrum aan de Kooikersweg in ‘s-Hertogenbosch stond nog precies één behandelkamer te huur. Toeval bestaat niet en zo begon het onderhuids te kriebelen. ‘’De locatie en de ruimte waren echt perfect. Die kans kon ik gewoon niet laten liggen. Via mijn huisarts kwam ik in contact met de eigenaar van het pand. Binnen één week had ik het huurcontract getekend en begon mijn avontuur. Als de achtbaan van het ondernemen begint, moet je gewoon gaan!” Dat was de officiële start van Huidzorg 073.

 “Ik hoopte mijn baan in loondienst te kunnen combineren met zelfstandig ondernemerschap. Parttime werken en daarnaast mijn bedrijf opzetten. Maar mijn toenmalige werkgever vond dat niet wenselijk: “Je blijft fulltime werken of je stopt helemaal.” Ik koos voor dat laatste. Op 25-jarige leeftijd zette ik de stap naar het ondernemerschap en was ik dus in één klap werkloos. Over huidproblemen wist ik genoeg, maar een bedrijfsplan had ik niet. Gelukkig kreeg ik wel alle steun van mijn familie.

Het opstarten van een huidtherapeutische praktijk is niet eenvoudig gebleken. De investering is groot, maar haar motivatie groter. Pauline is met het beschikbare budget begonnen met het uitvoeren van de meeste basale huidbehandelingen in de praktijk. Ze sprak met huisartsen met als doel hen te overtuigen om cliënten met huidproblematiek naar haar te verwijzen. En terwijl haar vaste lasten doorliepen, verliep de samenwerking met huisartsen moeizaam. ‘’Eén cliënt per week doorverwijzen moet toch lukken? Van opgeven heb ik nooit gehoord, maar ik heb me toen wel afgevraagd waarom ik dit ook alweer wilde.”

Maar de aanhouder wint. Met veel aandacht en energie voor naamsbekendheid kreeg Huidzorg 073 steeds meer klanten.

Al snel ontdekte Pauline dat er een markt was voor het ontharen van het gezicht en lichaam. Maar omdat het aanschaffen van de benodigde laser veel geld kost, was huren destijds de beste oplossing. ‘’Dat hield in dat ik ongelofelijk lange werkdagen had. Omdat ik het maximale uit de dag wilde halen, werkte ik van s’ochtends vroeg tot s’avonds laat. Eén dag werden twee dagen en met de uitbreiding van één naar twee locaties kon ik mijn lasers gaan leasen. Dat is nu allemaal bijna vijf jaar geleden. Eigenlijk is het bizar’’. En ze glimlacht. Er kwam van alles op haar pad, ze pakte het aan en ging er volledig voor.

Door eerlijke zorg te bieden van alleen de beste kwaliteit heeft Pauline haar bedrijf weten op te bouwen tot een gespecialiseerd centrum voor huidproblemen. Huidzorg 073 biedt acnetherapie, camouflagetherapie, littekentherapie, chemische peeling, huidverbetering en huidverjonging en natuurlijk ontharen. Daarnaast is het mogelijk om tatoeages te laten verwijderen. Dit doet Pauline inmiddels ook niet meer alleen, maar samen met haar team.

Eén ding is in al die jaren hetzelfde gebleven. ‘’Gesteund door mijn familie neem ik mijn beslissingen vooral op gevoel.’’

Wie Pauline van Wamel

Wat Huidtherapeut – Eigenaresse

Waar Huidzorg 073

zakenvrouwen brabant tijdschrift

Bekijk ook

Bel ons