fbpx

Rosacea of acne?

rosacea

Als de huisarts het verschil soms al niet ziet, dan kan ik me voorstellen dat je het zelf ook niet meer weet. Rosacea en acne lijken dan ook erg op elkaar en vaak worden ze op dezelfde manier behandeld.

Waaraan zie je het verschil?

Om de diagnose te stellen begin ik met te kijken of de huid droog of vet is. Bij acne is er vaak sprake van een vettere huid terwijl bij rosacea de huid heel droog en gevoelig is. Daarnaast is de leeftijd van de cliënt ook wel belangrijk. Acne zie je rond de puberteit ontstaan terwijl rosacea juist op latere leeftijd (40+) ontstaat. Verder zie je bij rosacea alleen kleine ontstekingen waar vocht uitkomt als je deze inprikt en uitknijpt. Bij acne zie je naast ontstekingen (puistjes) ook mee-eters. Als je bij acne puistjes inprikt en uitknijpt dan komt er geen vocht maar talg uit.

Zoals je leest, zijn er genoeg verschillen maar bij twijfel kun je ons natuurlijk altijd om advies vragen.

Wat zijn de behandelingen?

Mijn ervaring is dat je zowel bij acne als bij rosacea met goede huidverzorgingsproducten al 50% van je klachten kunt verminderen. Vooral bij rosacea zijn kalmerende en ontstekingsremmende producten een must. Als cliënten consequent de juiste producten gebruiken zien we bij rosacea al na 4 weken een grote verbetering Dat geldt eigenlijk ook voor de behandeling van acne. Uiteraard reinigen we je huid heel goed tijdens je bezoek aan onze praktijk. Daarnaast is het heel belangrijk dat je tussen de bezoeken door je huid heel goed reinigt en de juiste producten gebruikt zodat je poriën niet binnen enkele weken weer verstopt raken.

Heb je last van rosacea of acne, kom dan op een gratis intakegesprek. Wij kunnen je helpen!

Op onze website vind je meer informatie over acné of welke acnébehandelingen wij aanbieden.

Bekijk ook

Bel ons