fbpx

Eigen ervaring als huidtherapeut met de Firm Facial behandeling

firm facial

Onlangs hebben we bij Huidzorg Clinics een training gehad van Dermaceutic. Wij werken al enige tijd samen met dit merk en krijgen regelmatig trainingen om onze kennis op peil te houden. Hierbij oefenen we ook op elkaar zodat we goed kunnen voelen en ervaren hoe de behandeling in zijn werk gaat. Tijdens de training kreeg ik als één van de huidtherapeuten van Huidzorg Clinics de Firm Facial behandeling. In deze blog ga ik jullie meer uitleg geven over deze behandeling en hoe ik dit zelf ervaren heb.

Wat houdt de Firm Facial precies in?

De Firm Facial is een combinatiebehandeling van een TCA peeling met microneedling. Allereerst werd  mijn huid gereinigd en werd er een TCA peeling van 12% aangebracht op mijn huid. Een TCA peeling is een vloeistof met zuren (TriChloorAzijnzuur) die de celvernieuwing in de huid stimuleert. De collageen- en elastineproductie in de huid wordt verhoogd en de dode huidcellen worden intensief verwijderd.

Hierdoor voelt de huid zachter aan en zal deze er frisser en gezonder uit gaan zien.

Na de TCA peeling werd er een serum op basis van 1% pure retinol aangebracht op mijn huid.

Vervolgens wordt er microneedling toegepast. Microneedling is een techniek waarbij er een pen met miniscule naaldjes over de huid beweegt. Deze miniscule naaldjes vibreren op een hoog tempo in de huid waardoor opnieuw de celvernieuwing en het collageen- en elastine in de huid wordt gestimuleerd. Een ander voordeel van microneedling is dat serums dieper in de huid gebracht kunnen worden. Het serum met 1% pure retinol wordt dus tijdens de behandeling dieper in de huid gebracht door de microneedling. Retinol (vitamine A zuur) is in staat om de huid sneller te laten vernieuwen en om het herstel van de huidbarrière te bevorderen. De productie van hyaluronzuur in de huid wordt verhoogd waardoor het hydratatieniveau verbetert. Retinol is één van de stoffen die een bewezen verbetering geeft op huidveroudering.

Aan het einde van de behandeling werden er nog verzorgende en beschermende huidverzorgingsproducten aangebracht en werd de behandeling afgerond.

Voor wie is de Firm Facial geschikt?

Deze behandeling is geschikt voor iedereen die de eerste tekenen van huidveroudering aan wil pakken. Door de combinatie van twee behandelingstechnieken en het gebruik van retinol wordt de huid intensief gestimuleerd. Klachten als fijne lijntjes en rimpels worden aangepakt en de huid is beter gehydrateerd. Ook kan deze behandeling ingezet worden om roodheden in de huid te verlichten.

Hoe voelt de behandeling aan en hoe ziet de huid eruit na de behandeling?

De TCA peeling voelt licht branderig aan op de huid, vooral rondom mijn mond en op het voorhoofd. Deze branderigheid hield enkele minuten aan en trok daarna langzaam weer weg. De microneedling voelt aan als een licht krassend gevoel op de huid. Ik vond de behandeling goed vol te houden. Na de behandeling voelde mijn huid enkele uren licht warm aan. Gedurende 3 dagen voelde mijn huid strak aan en na 3 dagen begon ik licht te vervellen. Deze vervelling heb ik alleen rondom mijn mond en op mijn voorhoofd gehad. Ik vond het erg fijn dat ik een intensieve behandeling heb gehad zonder dat dit overduidelijk aan mijn huid te zien was. De klachten na de behandeling vielen enorm mee. Ik kon dus na de behandeling ook weer meteen door met werken.

Zie ik nu al resultaat van de behandeling?

Lijntjes en rimpels heb ikzelf nog niet echt dus daar kan ik moeilijk wat over zeggen. De Firm Facial is bij mij vooral ingezet om de roodheden in mijn huid te verzachten. Ik merk nu al een duidelijk verschil wat betreft de roodheden. Ik heb minder rode vlekken op mijn huid en de huid ziet er egaler uit. Daarnaast voelt mijn huid ook veel zachter aan.

Interesse in een consult? Plan hier een afspraak

Bekijk ook

Bel ons