fbpx

Waarom is je huid reinigen zo belangrijk?

huid reinigen

Wij adviseren onze cliënten vaak producten ter ondersteuning van onze behandelingen. Regelmatig horen we dat cliënten perfecte serums, dag- en nachtcrèmes gebruiken maar de huid van tevoren niet reinigen of alleen reinigingsdoekjes gebruiken. Goed reinigen van de huid is echter nog belangrijker dan de crème die je smeert. Waarom is dat zo?

  • Op een goed gereinigde huid werken de producten die je daarna aanbrengt veel beter. Omdat ze beter werken zal je ook beter resultaat zien! Het is toch zonde van je dure crème als die niet goed zijn werk kan doen omdat er nog veel vuil op je huid zit?
  • In de loop van de dag heeft je huid te maken met luchtvervuiling, make-up die je hebt aangebracht of misschien zit je (onbewust) aan je huid met je handen. Je huid wordt viezer dan je denkt. Jij wast je handen toch ook vaker dan 1x per dag? Waarom dan niet je gezichtshuid? Ik adviseer mijn cliënten om iedere ochtend en avond de huid te reinigen.
  • Gebruik ook een goede reiniging en geen reinigingsdoekjes. Stop eens een paar vochtige doekjes in een plastic verpakking. Dat gaat lekker broeien en is een perfecte bron voor bacteriën. Bij die reinigingsdoekjes worden ingrediënten verwerkt waardoor het niet gaan schimmelen maar dat smeer je wel op je huid. Gebruik een wasgel, foamer of reinigingmilk, bij voorkeur uit een verpakking met een pompje. Verpakkingen met een pompje zijn luchtdicht en hygiënischer. Deze reinigingsproducten halen alle vettige substanties zoals crème of make-up en vervuilde deeltjes uit de lucht van je huid. Je huid zal veel frisser aanvoelen en de crème die je daarna aanbrengt trekt veel beter in de huid.
  • Onderschat de reinigingsproducten niet. Sommige reinigingsproducten zitten bomvol werkstoffen die je huid kunnen verbeteren. Denk aan reinigingsproducten waarin bijvoorbeeld glycolzuur zit. Glycolzuur werkt huidverjongend.

Het reinigen van de huid is je basis, het begin van je verzorgingsritueel in de ochtend en avond. Wil je weten welke reiniging het beste bij jou past?

Plan een gratis adviesgesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Bekijk ook

Bel ons