fbpx

Gezicht en lichaam ontharing

laser ontharen benen

Heb jij ook last van overbeharing in het gezicht? Of elders op het lichaam? Dan is laserontharing een optie voor jou. In deze blog informatie over de behandeling bij Huidzorg Clinics.

De GentleMax Pro

De laser die wij in gebruik hebben is de GentleMax Pro. De laser bestaat uit twee systemen: de Alexandrite (755nm), deze is voor het lichte huidtype en de Nd-Yag (1064nm), hiermee is het mogelijk om ook de donkerdere huid veilig te behandelen. Deze laser kan dus toegepast worden bij elk huidtype. Aan de hand van het huidtype en de haren bepalen wij welk lasersysteem we gaan gebruiken en met wat voor instellingen we gaan starten. Er wordt altijd gestart met milde instellingen om te kijken hoe de huid reageert; eventueel worden bij volgende behandelingen de instellingen verhoogd.

Je kunt  hier bij ons een intakegesprek inplannen om te kijken naar jouw wensen; we gaan dan samen bespreken hoe we te werk zullen gaan. Je bent bij dit gesprek verder niks verplicht en er zijn geen kosten aan verbonden.


Hoe werkt de laser?

De laserflitsen zien het pigment dat zich in de haren bevindt, het pigment absorbeert het laserlicht. Op deze manier wordt het haarzakje bereikt en verbrand, als de haren in de groeifase zitten. Omdat niet alle haren tegelijk in die juiste fase zitten, zullen meerdere behandelingen noodzakelijk zijn. Gemiddeld zijn dit 8-10 behandelingen in het gezicht en 6-8 behandelingen op het lichaam. De interval tussen de behandelingen in het gezicht is 4-8 weken en van het lichaam 6-12 weken. Op deze manier kunnen wij het effectiefst behandelen; dit is namelijk gebaseerd op de groeicyclus van de haren. De ongewenste haargroei zal met ongeveer 90% kunnen worden beperkt. Zoals eerder vermeld pakt de laser het pigment; we kunnen dus alleen donkere haren behandelen met de laser en geen blonde, grijze, rode of te dunne haren (hierin zit namelijk ook minder pigment).

Hoe voelt de behandeling?

Veel cliënten denken dat dit een erg pijnlijke behandeling is. Het verschilt natuurlijk per persoon welke pijngrens je hebt. De behandeling mag niet té pijnlijk zijn; we zullen dan omlaag gaan in de instellingen. De behandeling moet namelijk wel goed te doen zijn, ook al zal het niet heel prettig aanvoelen. Het is ook absoluut niet het geval dat hoe hoger de instelling hoe effectiever de behandeling zal zijn. We passen de instellingen echt aan: aan de haren en aan de huid.


We don’t need quotes we need a hair free body


Wat is de reactie na de behandeling?

Na de behandeling is vaak wat roodheid en zwelling rondom de haarfollikel te zien, die maximaal 10 dagen aanhoudt. Ook zou blaarvorming of een lichte verbranding kunnenoptreden, die vanzelf ook weer verdwijnt. Dit is echter zeer ongebruikelijk. Een enkele keer verschijnen tijdelijke hyper- of hypopigmentaties. Indien er ongewenste reacties optreden of je twijfelt ergens over, kun je altijd contact met ons opnemen per telefoon of per mail.

Waar moet je nog rekening mee houden tijdens het behandeltraject?

Tijdens het gehele behandeltraject mag er niet geëpileerd of geharst worden; wel mag je de haren scheren. Als je de haren er namelijk geheel uittrekt, kan het laserlicht het haarzakje niet bereiken doordat het pigment van het haar niet zichtbaar is. En kan deze dus ook niet vernietigd worden, wat juist wel de bedoeling is.

Verder dien je goed op te letten met de zon; met een gebruinde huid heb je meer kans op hypo- en hyperpigmentaties. Dit geldt ook voor de zonnebank en bruin-zonder-zon producten. Smeer je huid ook goed in met SPF 30 of hoger. Hou er ook rekening mee dat er op de langere termijn waarschijnlijk onderhoudsbehandelingen nodig zullen zijn.

Bekijk ook

Bel ons