fbpx

Is veel water drinken goed voor je huid?

is veel water drinken goed voor je huid

In de praktijk horen we vaak dat men last heeft van een droge, trekkerige huid. De vraag is of het drinken van veel water hier een positief effect op heeft.

Natuurlijk is voldoende water drinken nooit verkeerd, maar mijn persoonlijke ervaring is dat veel of weinig water drinken eigenlijk geen effect heeft op mijn huid.

Toch vond ik het de moeite waard om hier het een en ander over op te zoeken.

Volgens Dr. Batmanghelidj (schrijver van de bestseller “Water, het goedkoopste medicijn”) helpt water de huid er goed uit te zien, aangezien de huid veel water bevat. Te weinig water maakt de huid droog en gerimpeld en is één van de verschijnselen die helaas vaak in het gezicht waarneembaar is. Kraaienpootjes, fijne lijntjes, maar ook de zogenaamde kalkoennek zouden volgens hem tekenen van te weinig water zijn. Maar hoeveel water moeten we dan op een dag drinken om voldoende binnen te krijgen? Dr. Batmanghelidj zegt dat je niet moet wachten tot je dorst krijgt, maar de hele dag door (preventief)  moet drinken. Zijn advies is zeker 3 tot 4 liter water per dag. Is dat niet een beetje veel vraag ik me af?

We weten allemaal dat voldoende water drinken goed voor je is, maar of het nu zo’n wondereffect heeft op je huid qua droogte en rimpels is nog maar de vraag.

Alleen water drinken om rimpels bijvoorbeeld te verminderen is naar mijn mening niet voldoende. Andere tips die ik wil meegegeven zijn:

  • Niet te veel zeep gebruiken onder de douche
  • Niet te warm water gebruiken tijdens het reinigen van het gezicht of onder de douche.

Maar de gouden tip is nog steeds: Een goede hydraterende crème gebruiken en structureel blijven smeren.

Wil je hier meer over weten? Onze huidtherapeuten adviseren je graag over welke crème het geschiktst is voor jouw huid.

Bekijk ook

Bel ons