fbpx

Het begin van Huidzorg 073 (deel 5)

Oke, 2 praktijken binnen 1 jaar. Ook bij de  tweede locatie voelde het alsof ik deze kans niet aan mij voorbij kon laten gaan. Ook dit was een gezondheidscentrum met meerdere disciplines, het zat precies aan de andere kant van Den Bosch dus de twee locaties zaten ver genoeg van elkaar vandaan. Ik had een groter bereik en kon op mijn folder en visitekaartjes zetten dat ik twee locaties had. Dan wordt je toch gezien als een serieuze praktijk. Ik wist inmiddels wat er geregeld en besteld moest worden. Ik had nog niet het geld om alles dubbel aan te schaffen dus ik sleepte op de fiets nog regelmatig de spullen van de ene naar de andere praktijk.

Achteraf vraag ik me wel eens af hoe ik dat heb volgehouden.

Ik werkte op maandag, woensdag en vrijdag in Gezondheidscentrum Den Bosch West en op dinsdag en donderdag in Medisch Centrum Den Bosch Oost. Eindelijk werd mijn website goed op Google gevonden, begonnen de huisartsen steeds meer in te zien wat voor behandelingen ik allemaal deed en begonnen cliënten ook vrienden en familie naar mij te sturen. Langzaam begon die olievlek zich te verspreiden maar dat ging heel langzaam voor mijn gevoel!

Ik ben erachter gekomen dat geduld niet mijn sterkste kant is.

Ik kreeg het drukker en drukker. Naast cliënten behandelen moet je ook administratie, marketing doen, etc. Alles wat binnenkwam bleef ik investeren in de praktijk en – niet te vergeten – ik moest het geleende geld weer terugbetalen. Ik wilde de €10.000,- zo snel mogelijk aflossen.  

Er komt veel meer bij kijken dan je denkt, maar ik vond het zo fijn dat de praktijk goed begon te lopen. Helaas gaf het ook meer stress en is mijn relatie eind 2015 gestrand. We hebben lange tijd op zijn salaris kunnen leven maar vanaf dat moment moest ik alles in mijn eentje ophoesten. Ik had net een half jaar geleden de 2de locatie geopend.

Nu moest er genoeg geld  binnen komen om mezelf loon te geven.

Ik moest binnen een maand een nieuw huis vinden, inboedel verdelen en verhuizen. Daarnaast werd het in de praktijk steeds drukker. Superfijn natuurlijk maar toen onze relatie van 6 jaar eindigde kwam het even niet zo goed uit dat het zo druk was. Toch zat er niets anders op dan gewoon door te gaan! Ik ging als een gek andere appartementen bezichtigen tussen al mijn afspraken door. Gelukkig had ik één week voordat ik uit ons appartement moest vertrekken een nieuwe woning gevonden. Het weekend daarna spullen gepakt (wat niet zoveel meer was) en op naar een nieuw begin.

De praktijk werd steeds drukker. Ik bleef maar op een neer racen van de ene naar de andere locatie. Door de relatiebreuk zag ik even alles niet meer zitten. Mijn werk zorgde er wel voor dat ik geen keus had en ik kon gelukkig tijdens mijn werk mijn gedachten even op iets anders richten. Maar op een gegeven moment begon ik te merken dat ik er helemaal doorheen zat omdat ik huilend op de fiets naar mijn werk ging. Er zat maar één ding op: ik moest hulp zoeken!

Klik op deze link en lees mijn volgende blog (deel 6) over hoe ik uit een diep dal geklommen ben.

Bekijk ook

Bel ons