fbpx

Moet ik eigenlijk oogcrème gebruiken?

moet ik eigenlijk oogcrème gebruiken

Niets moet! Wij adviseren zelden oogcrème maar soms is het wel nodig.

Veel dag- en nacht crèmes zou je ook rond je ogen kunnen gebruiken maar de huid rond de ogen is wel dunner dan bijvoorbeeld de huid op je wangen. Ik heb wel eens meegemaakt dat ik eczeem kreeg op mijn oogleden bij een hydraterende dagcrème terwijl ik daar op de rest van mijn gezicht geen last van had. Daarnaast hebben sommige producten een exfoliërende werking. Dat houdt in dat ze (lichtjes) de dode huidcellen verwijderen. Omdat de huid rond de ogen al dunner is, kunnen exfoliërende producten sneller irriteren.

Wanneer weet je of je een dag- of nachtcrème ook rond de ogen kunt gebruiken? Ik probeer het gewoon.

Je komt er of binnen 24 uur en anders na enkele dagen al achter of je huid er wel of niet tegen kan. Natuurlijk moet je stoppen als je irritaties ziet ontstaan rond de ogen. Producten op basis van olie  rond de ogen zou ik altijd vermijden. Omdat deze vrij vet zijn lopen ze sneller in de ogen door bijvoorbeeld transpireren of wrijven. Natuurlijk kun je ook altijd om advies vragen!
Als je een dag- en nachtcrème gebruikt die niet geschikt is voor rond de ogen, kun je alsnog voor een oogcrème kiezen. Sommige mensen vinden het gewoon ook fijner om een andere crème te smeren rond de ogen dan op de rest van het gezicht. Soms vind je een dunne of dikkere oogcrème fijner dan wat je normaal gesproken op je gezicht gebruikt.

Huidzorg 073

Of ik zelf oogcrème gebruik? Ja, maar alleen in de avond. Ik gebruik mijn exfoliërende reiniging ook om mijn make-up te verwijderen. Nu merk ik dat het een licht uitdrogende werking heeft en ik vind het daardoor fijn om daarna de huid rond mijn ogen in te smeren met oogcrème. Maar zo’n crème vind ik weer te vet voor de rest van mijn gezicht. Omdat ik een vettere huid heb, gebruik ik namelijk een heel dunne nachtcrème of alleen een exfoliërende lotion als nachtverzorging. Overdag smeer ik mijn dagcrème (lichtjes) rond mijn ogen en dat gaat prima.

Ik ben ervan overtuigd dat je geen 10 producten nodig hebt om je huid goed te verzorgen.

De basis, waaronder één reiniging, dagcrème, nachtcrème en eventueel naar behoefte een oogcrème zou (in veel gevallen) voldoende moeten zijn. Beter 3 goede dan 6 slechte producten.

Bekijk ook

Bel ons