fbpx

Hoe werkt het verwijderen van een tatoeage met behulp van een laser?

Er zijn tegenwoordig veel verschillende lasers op de markt die beweren op een veilige en effectieve manier een tatoeage te verwijderen. Helaas is dat niet zo. Omdat er veel vraag is naar apparatuur voor het verwijderen van tatoeages krijg je ook een wildgroei aan fabrikanten over de hele wereld die lasers namaken. Het gevaar is echter dat vaak de kwaliteit minder is.

Huidzorg 073

Maakt het uit welke laser wordt toegepast?

Jazeker! De meest gebruikte methode is nog steeds de nanoseconde laser. Een voorbeeld daarvan is de Q-switched ND-Yag laser. Het nadeel van deze laser is dat er veel warmteontwikkeling ontstaat in de huid met blaarvorming en mogelijk littekenvorming als gevolg.

Gelukkig staat de techniek niet stil. Er is inmiddels een nieuwe laser ontwikkeld die een super snelle laserflits heeft waardoor er maar minimale warmte in de huid ontstaat. Het voordeel is dat de kans op blaren vele malen kleiner is. Ook is gebleken dat door de snelle flits de inktdeeltjes van de tatoeage in heel veel kleine stukjes worden geschoten. Hierdoor worden de inktdeeltjes gemakkelijker door het lichaam afgebroken. Dit heeft een beter en sneller resultaat als gevolg.

Wat is een PicoWay Laser?

Op dit moment heeft de PicoWay laser de kortste lichtpuls (triljoenste van een seconde) van alle lasers op de markt. Daarnaast heeft de laser verschillende handstukken met verschillende golflengtes om alle kleuren tatoeages te kunnen behandelen. Let wel op! Er wordt misbruik gemaakt van de naam. Een echte PicoWay laser is erg kostbaar.

Je ziet nu veel namen zoals PicoPlus, Picolaser of Picosure die je op het verkeerde been kunnen zetten omdat de naam er veel op lijkt. Dat wil niet zeggen dat het dezelfde laser is.

Omdat dus de echte PicoWay laser zo kostbaar krijg je veel namaaklasers die veel goedkoper zijn.

Wat zijn de voordelen van de PicoWay laser:

  1. Verwijdert tatoeages die bestaan uit meerdere kleuren, maar ook tatoeages die door andere traditionele lasers niet verwijderd konden worden.
  2. Vermindering van de tatoeage in minder behandelingen.
  3. Betere resultaten.
  4. Minder pijnlijk in vergelijking met de andere traditionele lasers.

Wat gebeurt er in het lichaam?

Tijdens de laserbehandeling absorbeert de tatoeage-inkt het laserlicht, zonder je huid te beschadigen. Door het laserlicht wordt de tatoeages in minuscule inktdeeltjes geschoten, soort van minuscule zandkorrels. Deze “zandkorrels” worden in de weken na de behandeling door het lichaam zelf opgeruimd. Het opruimen van die inktdeeltjes kost het lichaam tussen de 6 à 12 weken. Om die reden vindt een vervolg afspraak ook pas plaats nadat het lichaam alle inktdeeltjes heeft opgeruimd. Na de behandeling ervaar je tijdelijk roodheid en zwelling.

Hoe lang ben je bezig?

Hoe lang een behandeling duurt is afhankelijk van de grootte van je tatoeage. Een kleine tatoeage van ongeveer 5 cm bij 5 cm kunnen we in 5 minuten gelaserd hebben. Hoeveel behandelingen je nodig hebt is afhankelijk hoe de tatoeage is gezet. Is het door een professional gedaan die de tatoeages diep en met veel inkt in je huid heeft gezet? Dan heb je meerdere behandelingen nodig dan een lichte tatoeage. Het aantal behandelingen varieert daarom ook tussen de 6 en 10.

Bekijk ook

Bel ons