fbpx

Tips bij het kiezen van een laserbehandeling

laser ontharen benen

Tips bij het kiezen van een laserbehandeling

Op social media zie je vaak veel aanbiedingen voor laserbehandelingen of (laser-)ontharen voorbij komen. Er zijn dan ook verschillende soorten lasers en diverse behandelingen waar je uit kunt kiezen. Daarnaast kun je terecht bij praktijken, maar ook salons of klinieken. Ik kan me voorstellen dat je niet weet waar te beginnen om te bepalen wat voor jou het beste is. Daarom deze blog waarin ik je uitleg waar je op moet letten en waar je naar kan kijken wanneer je op zoek bent naar een laserbehandeling.

Wat houdt een laserbehandeling in?

Onder een laserbehandeling voor ontharing verstaan we het heet maken van het haartje mét haarworteltje. Hiervoor gebruiken we een laserapparaat. Dit apparaat is zo krachtig dat we in principe elk haartje op ieder lichaamsdeel kunnen ontharen. Hierbij wordt het worteltje letterlijk verbrand. Door deze beschadiging groeit er geen of een heel dunne haar terug die we bij een tweede behandeling weg kunnen laseren.

Wat is het verschil tussen IPL ontharen en laser ontharen?

Vaak zie je twee soorten laserbehandelingen voorbij komen: IPL behandelingen en laserbehandelingen. Voor ontharen is laseren de meest effectieve behandeling. Laser heeft namelijk één golflengte in vergelijking met IPL waar er meerdere golflengten zijn. Hierdoor is laser gespecialiseerd in één soort behandeling, terwijl je met IPL vaak meerdere indicaties kunt behandelen, zoals rode adertjes in het gezicht. IPL is minder specifiek licht waardoor je vaak meerdere behandelingen voor ontharen nodig hebt. Wil je een effectieve, snelle manier van ontharen? Dan raad ik een laserbehandeling aan.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een laserbehandeling?

Er zijn een aantal punten waar je op kunt letten om te bepalen of de laserbehandeling op de juiste manier uitgevoerd wordt. Ik zet ze even voor je op een rijtje.

Huidtherapeuten

Het is verstandig om te kiezen voor een praktijk die werkt met huidtherapeuten. Huidtherapeuten hebben namelijk een 4-jarige hbo-opleiding inclusief een uitgebreid stage traject afgerond. Een belangrijk onderdeel van de studie is het werken met laserapparatuur.  Kies je voor een praktijk met huidtherapeuten, dan ben je verzekerd van specialisten.

Prijs

Ten tweede zegt de prijs vaak ook al iets. Hoewel het natuurlijk heel aantrekkelijk is om te kiezen voor een aanbieding, bijvoorbeeld van laseren van je hele lichaam voor €200,-. is dit niet altijd de beste keuze. Voor goed opgeleid personeel, goed onderhouden apparatuur en apparatuur dat gekeurd is, moet je nu eenmaal betalen. Bij hele goedkope behandelingen kun je er al bijna vanuit gaan dat dit niet helemaal klopt.

Tijdsduur van de laserbehandeling

Ten derde is het ook belangrijk om te kijken naar de tijdsduur van de laserbehandeling. Sta je binnen 5 minuten buiten? Dan moet je je afvragen of de behandeling wel goed is uitgevoerd. Om te zorgen dat we alle plekjes geraakt hebben, zijn wij bijvoorbeeld gemiddeld 15 minuten bezig met de oksels en ongeveer 30 minuten met een bikinilijn.  

Vermogen van de laser

Heb je uiteindelijk een praktijk gevonden met een laserbehandeling? Let dan ook nog even op of de laser genoeg vermogen heeft. Het is misschien gek, maar er zijn laserapparaten die (te) weinig kracht hebben waardoor de haar niet genoeg wordt opgewarmd. De laserstraal moet namelijk genoeg warmte kunnen ontwikkelen om ervoor te zorgen dat het haarworteltje wordt vernietigd. Als dat niet gebeurt, zijn de haren maar tijdelijk weg of krijg je in het ergste geval zelfs meer haren.

Laserbehandeling? Kies dan voor Huidzorg Clinics

Huidzorg Clinics bestaat inmiddels 10 jaar en onze huidtherapeuten zijn experts op het gebied van ontharen. Ontharen is een van de meest voorkomende behandelingen bij ons in de praktijk. Wij gebruiken de Gentlemax Pro laser, de beste laser voor ontharen, omdat wij bij Huidzorg Clinics alleen voor het allerbeste gaan.  Benieuwd hoe snel jij resultaat ziet met onze laser? Plan dan snel een gratis intakegesprek met een van onze huidtherapeuten in Den Bosch of Nijmegen

 

Bekijk ook

Bel ons