fbpx

Laserontharing: alle voordelen op een rij

laserontharen

Laserontharing: alle voordelen op een rij

Heb je snel last van ingegroeide haren, stoppels of irritaties na het scheren? Of heb je zelfs te maken met grote ontstekingen? Dan kan laserontharing een uitkomst zijn! Door te kiezen voor laserontharing in plaats van gewoon te scheren, heb je geen last meer van stoppels, donkere verkleuring van de huid of vervelende irritaties. De haren die teruggroeien zijn zó dun dat je die gemakkelijk met een simpel scheermesje of pincet verwijdert. Hoe donkerder de haren, hoe beter het resultaat is. We vertellen je er graag wat meer over!

Wat kun je laten ontharen met een laserbehandeling?

Bij laserontharing gebruiken we een laserapparaat. Dit apparaat is zo krachtig dat we in principe elk haartje op ieder lichaamsdeel kunnen ontharen. Wil je je oksels laten laseren? Of liever je benen of rug laseren? Het is bij ons allemaal mogelijk! Ook voor een laser behandeling aan je gezicht zit je bij ons op de juiste plek. Tijdens een intake gesprek gaan we met jou in overleg om te kijken wat er mogelijk is en wat we kunnen bereiken.

Hoe verloopt een laserbehandeling?

Door een specifieke golflengte te gebruiken kunnen we ons focussen op gepigmenteerde haren. Hierdoor wordt het omringende gebied (wat overwegend geen pigment bevat) niet beschadigd. Door de juiste instellingen – waaronder de duur en de hoeveelheid energie van de flits – kunnen we ervoor zorgen dat het haartje mét haarworteltje heet wordt. Hiermee wordt het worteltje letterlijk verbrand. Door deze beschadiging groeit er geen of een heel dunne haar terug die we bij een tweede behandeling weg kunnen laseren. Heb je blonde of grijze haren of ben je roodharig? Dan is laseren helaas niet effectief. De laser heeft namelijk pigment nodig om het haartje te kunnen “zien” om deze te verbranden.

De voordelen van laserontharing op een rij

Als je kiest voor laserontharing, dan zitten hier een groot aantal voordelen aan vast. We zetten deze hieronder overzichtelijk voor je neer:

Geen last meer van ingegroeide haren of rode bultjes
Het eerste voordeel van laserontharing in plaats van scheren, is dat je geen last meer hebt van ingegroeide haren, rode bultjes of vervelende puistjes na het scheren. 

Het bespaart je flink wat tijd
Wanneer je scheert, komen de haren al vrij snel weer terug. Hierdoor is het een bezigheid die je vaak moet doen. Door te kiezen voor laserontharing wordt de haargroei steeds minder. Het is niet zo dat je nooit meer hoeft te scheren, maar we halen gemiddeld 90% tot 95% van de haren weg. Scheelt jou weer een hoop tijd!

Je krijgt een zachtere huid
In tegenstelling tot scheren, waardoor de huid kan irriteren en uitdrogen, kan laserontharing helpen bij het krijgen van een zachtere en gladdere huid, omdat het geen wrijving of scherpe messen gebruikt.

Zijn er bijwerkingen bij laserontharing?

Tijdens de behandeling voel je een klein speldenprikje dat, afhankelijk van het lichaamsdeel en de hoeveelheid haren, een beetje gevoelig kan zijn. De behandeling is zelf wel prima zonder verdoving te doen. Na de behandeling heb je eigenlijk zo goed als geen pijn, waardoor je ook gewoon weer je dagelijkse bezigheden zoals sporten, werken of boodschappen kunt doen. Het enige wat je kunt merken is dat de huid licht rood wordt en er kunnen plaatselijk wat bultjes ontstaan. Dit komt doordat op die plekjes de haarzakjes zijn verbrand. Dit trekt echter binnen 24 uur weer weg. 

Wat kun je beter niet doen na laserontharing?

Wij adviseren om direct na de laserbehandeling niet naar de sauna te gaan of een warm bad of warme douche te nemen. Dit kan namelijk huidirritaties uitlokken. Ga ook niet in de zon liggen, want dit kan mogelijk pigmentvlekken veroorzaken. We adviseren gedurende het traject sowieso niet in de zon te gaan liggen of onder de zonnebank te gaan. Een gebruinde huid kan er namelijk voor zorgen dat de laser het pigment in de huid gaat behandelen in plaats van het gepigmenteerde haar.

Laserontharing bij Huidzorg Clinics

Wil je eens een flits voelen op je huid? Of wil je weten of jouw haren geschikt zijn om verwijderd te worden met onze laser of dat een andere manier beter is? Plan dan een gratis intakegesprek bij een van onze huidtherapeuten in onze kliniek in Den Bosch of in Nijmegen.

Bekijk ook

Bel ons