fbpx

Wat doet hyaluronzuur?

wat doet hyalorunzuur

Voelt jouw huid ook weleens zo droog en trekkerig aan? Onze huid verliest onder andere in de winterperiode en naar mate we ouder worden steeds meer vocht. Om dit probleem aan te pakken, moeten we er niet alleen voor zorgen dat vocht wordt toegevoegd aan de huid, maar dat het vocht ook beter wordt vastgehouden. Hyaluronzuur is hiervoor de beste oplossing!

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof die in de huid en weefsels voorkomt. Het zijn bouwstenen die nodig zijn om de huid soepel en elastisch te houden. Hyaluronzuur zorgt voor de binding van water in de huid en biedt daarmee soepelheid en veerkracht. De grootste kracht van hyaluronzuur is het vermogen om langdurig vocht aan de huid te geven. Vind je babyhuidjes ook altijd zo zacht? Dit komt omdat er dan nog veel hyaluronzuur aanwezig is in de huid. Naar mate we ouder worden verliest de huid steeds meer hyaluronzuur, wat leidt tot een droge, minder elastische huid met fijne lijntjes en rimpels.

Verschillende soorten hyaluronzuur

Hyaluronzuur is inzetbaar voor meerdere indicaties. Zo wordt het wereldwijd toegepast als filler op plaatsen zoals de lippen, kaaklijn en frons vanwege de veilige methode en mooie resultaten. Daarnaast wordt hyaluronzuur verwerkt in onder andere moisturizers, anti-aging producten, haarverzorging en voedingssupplementen. Hyaluronzuur in verzorgingsproducten kan veilig worden gebruikt tijdens de zwangerschap.

Hyaluronzuur is het belangrijkste ingrediënt om de huid goed gehydrateerd te houden.

Hyaluronzuur is geen echt ‘zuur’

Het woord zuur in hyaluronzuur kan misleidend zijn. Het is namelijk geen echt zuur dat je misschien herkent in producten die bedoeld zijn om de huid te verdunnen, zoals salicylzuur. Dit is bij hyaluronzuur absoluut niet het geval. Het ingrediënt hyaluronzuur zal je huid niet verdunnen. Integendeel zelfs! Je huid zal weer stevig en gehydrateerd aanvoelen!

Waarom is hyaluronzuur zo belangrijk?

Door hyaluronzuur aan een verzorgingsproduct of een behandeling toe te voegen wordt de capaciteit om vocht vast te houden vergroot. Hyaluronzuur kan het vochtgehalte zeer sterk verbeteren. Dit zorgt voor een zachte, gladde en minder droge huid. Wat hyaluronzuur verder nog zo bijzonder maakt, is dat doordat het een lichaamseigen stof is, eigenlijk geen bijwerkingen te noemen zijn. De producten die hyaluronzuur bevatten zijn geschikt voor ieder huidtype!

Hyaluronzuur bij Huidzorg Clinics

Zou jij ook graag hyaluronzuur willen gebruiken thuis? Dan ben je bij Huidzorg Clinics aan het juiste adres! We gebruiken hyaluronzuur niet alleen in de behandeling bij bijvoorbeeld de DermaPen, ook hebben we een mooi serum met hyaluronzuur van Lira Clinical in ons assortiment. Mocht je meer willen weten over dit product of wil je dit graag aanschaffen, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bel dan naar 073 690 77 35 of stuur een e-mail naar denbosch@huidzorgclinics.nl. Of kom langs voor een gratis en vrijblijvend gesprek. We helpen je graag verder!

Bekijk ook

Bel ons