fbpx

Mag je make-up gebruiken als je last hebt van acne?

Ik krijg heel vaak de vraag of het wel verstandig is om make-up te gebruiken als je last hebt van acne. Veel mensen hebben het idee dat het de huid verstopt en je daardoor meer acne krijgt. Dan bedoel ik make-up zoals foundation, poeder, blush, en niet oogschaduw of mascara.

Ik zeg tegen mijn cliënten dat ze gewoon make-up mogen gebruiken zolang ze maar iedere ochtend en avond de huid goed reinigen met de producten die wij adviseren.

Schoonmaakdoekjes of all-in-one lotions reinigen namelijk je huid niet goed genoeg. Hierdoor blijven restjes make-up achter op de huid en dan zul je op termijn meer onzuiverheden krijgen. Maar het is niet bewezen dat make-up acne verergert. Nu is er wel een verschil tussen een laagje foundation of een laagje primer, poeder, highlighter, etc. Hoe meer make-up je gebruikt hoe grondiger je je huid ook moet reinigen. Wel of geen make-up: ik zie geen verschil in het resultaat van de behandelingen bij mijn cliënten.

Wat ik zou adviseren? Laat je informeren over welke reinigingsproducten het beste voor je zijn.

Gebruik niet onnodig veel make-up want daar word je niet altijd mooier van.

Als je de juiste producten gebruikt kunnen je acne en onzuiverheden minder worden omdat je je huid beter verzorgt. Het gevolg daarvan is een gladdere en egalere huid. Als het goed is hoef je dan ook niet veel make-up meer te gebruiken. Dat is toch veel beter dan alles verbergen?

Huidzorg 073

Op onze website vind je meer informatie over acné of welke acnébehandelingen wij aanbieden.

Bekijk ook

Bel ons