fbpx

Wisselen van huidverzorgingsproducten, is dat verstandig?

Huidzorg producten

Jazeker! Het begint al met de leeftijd. De huidverzorging van een baby is heel anders dan van een puber. Tijdens de puberteit is je talgproducten over het algemeen verhoogd door de hormoonhuishouding. Naarmate je ouder wordt vertraagt dat weer. Daarom vinden jongere mensen vaak een dunnere crème prettiger dan mensen met een oudere huid. Talg is namelijk een natuurlijke vettige stof die je huid beschermt en soepel houdt. Als je talgproductie afneemt is het prettig om dat vettige laagje door een crème aan te brengen. Daarnaast raakt onze huid snel gewend aan stoffen die dan niet meer zo effectief zijn.

Als mijn potje op is, kijk ik wat ik dan wil gaan uitproberen.

Zelf gebruik ik eigenlijk altijd dezelfde reiniging. Daar ben ik namelijk heel tevreden mee en reinigingsproducten zijn minder seizoensgebonden. Mijn nachtcrème daarentegen wissel ik iedere keer af. Als mijn potje op is, kijk ik wat ik dan wil gaan uitproberen. In de winter vind ik een vettere crème prettiger dan in de zomer. Daarnaast bekijk ik natuurlijk ook waar mijn huid behoefte aan heeft. Soms pak ik een nachtverzorging puur op hydratatie gericht en de andere keer een product dat retinol bevat wat exfoliërend en huidverjongend werkt. Mijn dagcrème wissel ik vooral af qua textuur. In de winter vaak ook wat vetter dan in de zomer. Maar wel altijd een dagcrème met minimaal SPF 30 en het liefst op basis van een minerale filter, want dat is de beste zonbescherming. En zonbescherming is de beste anti-aging cream die je kunt hebben.

Juist afwisselen geeft je huid een andere prikkel of boost.

Is dat zo vaak wisselen van crème slecht? Nee helemaal niet. Waarom zou het slecht zijn? Je eet toch ook niet iedere dag het zelfde en tijdens het sporten doe je toch ook niet iedere keer dezelfde oefening. Juist afwisselen geeft je huid een andere prikkel of boost. Vaak zie je bij het wisselen van een product weer je huid veranderen.

Is het slecht om jaren de zelfde crème te gebruiken dan? Nee ook niet. Ben jij tevreden met je huid en bevalt je crème goed? Wie ben ik dan om te zeggen dat je iets anders moet gebruiken. Maar wees niet bang om een keer iets anders te proberen.

Moet ik alles gebruiken van hetzelfde merk? Nee ook niet. Ik heb nog nooit meegemaakt dat twee of drie producten van andere merken elkaar bijten. In mijn praktijk heb ik ook alleen die producten waarvan ik vind dat ze goed zijn. Ieder merk heeft zo zijn specialiteiten en die moet je eruit pikken. De rest is vooral commerciële verkoop.

Wil je graag advies? Plan dan een gratis intakegesprek.

Bekijk ook

Bel ons