fbpx

Donkere vlekjes als gevolg van acne?

Post-inflammatoire-hyperpigmentatie

Door ontstekingen of het verkeerd uitknijpen van puistjes kun je donkere vlekjes krijgen. Dit zien we vaak bij donkere huidtypes omdat dat huidtype bij schade donkerder kleurt. Dit noemen we ook wel post-inflammatoire hyperpigmentatie.

Wat is post-inflammatoire hyperpigmentatie?

Dit is de medische benaming van donkere littekens. Waarom de huid donkerder kleurt bij huidbeschadiging is niet bekend maar gelukkig is het in veel gevallen prima te behandelen.

De behandelingen die wij doen, zijn erop gericht om de donkere vlekken te vervagen en vaak gaan ze zelfs helemaal weg. Dat doen we meestal met chemische peelings. Door de chemische vloeistof laat de bovenste huidlaag los. Er gaat dus ook een laagje van de donkere vlekken af waardoor deze na een aantal behandelingen zullen vervagen. Soms is een laserbehandeling ook raadzaam maar dit brengt ook meer risico met zich mee.We beginnen altijd eerst met een chemische peeling en kijken we hoeveel resultaat we daarmee kunnen bereiken.

Daarnaast adviseren we ook producten voor thuis. Je kunt je voorstellen dat als je met die donkere vlekken in de zon gaat liggen, die vlekken alleen maar donkerder worden. Goede zonbescherming is dus heel belangrijk. Daarnaast adviseren we vaak een reinigingsproduct waar ook een beetje peeling in zit. Je kunt het vergelijken met een lichte scrub die je iedere dag gebruikt. Hiermee zullen op lange termijn de vlekjes ook vervagen. Verder heb je producten die de aanmaak van pigment onderdrukken zodat de vlekken niet weer donkerder kleuren.

Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk om de oorzaak aan te pakken. Is acne de onderliggende oorzaak? Dan moeten we ook zorgen dat we de acne onder controle krijgen anders blijf je dweilen met de kraan open. Maar weg is weg! Dus is de acne onder controle en hebben we mooi resultaat bereikt met de behandelingen, dan krijg je geen nieuwe donkere plekken meer.

Tijdens een gratis intakegesprek kunnen we kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Op onze website vind je meer informatie over acné of welke acnébehandelingen wij aanbieden.

Bekijk ook

Bel ons