fbpx

Rosacea

hoillandse blos weghalen

 

Wat is rosacea?

Rosacea is een huidaandoening die vooral voorkomt bij vrouwen boven het 30e levensjaar. Bij rosacea is er sprake van roodheid in het gezicht. Deze roodheid komt meestal voor op de wangen, neus en kin. Typisch bij rosacea is dat de roodheid fluctueert. Onder invloed van bepaalde factoren wordt de roodheid erger. Naast deze roodheid kunnen er ook andere klachten aanwezig zijn, zoals puistjes en bultjes. Ook hebben sommige mensen last van oogklachten en kan de huid van de neus zich gaan verdikken, ook wel rhinophyma genoemd. Rhinophyma komt voornamelijk bij mannen voor.

 

Hoe ontstaat rosacea?

Er is nog veel onbekendheid over de precieze oorzaak van rosacea. Bij iemand met rosacea zien we dat de barrièrefunctie van de huid is aangetast. Hierdoor is de huid kwetsbaarder voor invloeden van buitenaf waardoor rosaceaklachten kunnen verergeren. Daarnaast zien we dat het aantal demodexmijten op de huid van iemand met rosacea vele malen groter is dan bij iemand die geen rosacea heeft. Iedere huid bevat micro-organismen maar bij iemand met rosacea is deze balans dus verstoord geraakt.

 

 

Zoals eerder genoemd zijn er veel triggers die ervoor kunnen zorgen dat de rosaceaklachten ‘opvlammen’. Denk bijvoorbeeld aan zonlicht, warmte/koude, pittig eten, kruiden, alcohol, irriterende ingrediënten in cosmetica zoals alcohol en menthol, stress en emotie en o.a. roken. Het is voor de behandeling van rosacea dan ook belangrijk dat iemand zich bewust is van deze triggers.

 

 

 

Wat is de aanpak tegen rosacea?

Bij Huidzorg Clinics hebben we verschillende behandelingen die ingezet kunnen worden tegen rosacea. Wanneer iemand last heeft van roodheid in de huid dan kunnen we d

it behandelen middels IPL en lasertherapie. Wanneer iemand last heeft van puitjes en bultjes, dan kunnen we dit behandelen middels peelings en LED-therapie. Deze behandelingen hebben een ontstekingsremmende werking en zorgen ervoor dat de huid weer gekalmeerd wordt. Ook het geven van huidverzorgingsadvies is van groot belang. Door het gebruik van de juiste huidverzorgingsproducten voor thuis kan ervoor gezorgd worden dat de roodheden en puistjes minder snel terugkomen en dat de huid in balans blijft.

 

 

Kun jij je herkennen in het beeld van rosacea en wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen?

Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

We kunnen een gratis intake voor je inplannen waarbij we gaan kijken naar de huidklacht en de gezondheid. We stellen vervolgens een persoonlijk behandelplan voor je op.

Bekijk ook

Bel ons