fbpx

Plan nu een gratis intake

beenvaatjes laseren

Rode of blauw/paarse gesprongen adertjes op de benen? Deze kleine, oppervlakkig gelegen storende haarvaatjes kunnen tegenwoordig met de speciale Nd:YAG vaatlaser uitstekend worden behandeld. Deze laser heeft de ideale golflengte om bloedvaatjes op de benen te verwijderen. Het richt zich op de kleur (rood of blauw) in de wand van het vaatje. Door de warmte beschadigen we de eiwitten in de vaatwand. Het lichaam ruimt de vaatrestanten in de weken na de behandeling zelf op.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Tijdens het laseren worden uw ogen beschermd tegen het licht van de laser. De huidtherapeut zal de laser met behulp van een handstuk over het te behandelen gebied leiden. De duur van een behandeling varieert van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van het te behandelen gebied. Door de warmte zal de huid na de behandeling er rood en licht gezwollen uitzien. Deze zwelling en roodheid kunnen tussen 1 en 3 dagen zichtbaar blijven. Omdat het lichaam de vaatrestanten moet opruimen kan het eindresultaat pas na 8-12 weken worden beoordeeld.

Plan een GRATIS consult!

Wil jij langskomen voor een gratis consult? Dat kan! bij ons kun je snel terecht voor een gratis adviesgesprek inclusief persoonlijk behandelplan. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op! 

Veelgestelde vragen

Het aantal behandelingen hangt af van uw wensen, de grootte en de hoeveelheid beenvaatjes. Gemiddeld zijn 3 behandeling nodig voor het gewenste resultaat. Deze vaatjes zullen niet meer terugkeren, maar men moet wel rekening houden met het in de loop van de tijd ontstaan van nieuwe vaatjes.

Dan moet je denken aan 3 tot 4 behandelingen om de twee weken. Wanneer de huid rustiger is geworden, wordt in een bepaalde frequentie (bijvoorbeeld 1 keer in de zes weken) de behandeling herhaald om het resultaat te behouden.

Als je een laserbehandeling ondergaat wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentvorming als gevolg de behandeling te voorkomen. Na de behandeling mag je 24 uur niet intensief sporten, in de sauna of in bad, in verband met de warmteontwikkeling en het ontstaan van vaatverwijding.

De prijs is afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. De prijs begint bij €75,- voor enkele vaatjes. Tijdens het intakegesprek wordt de prijs per behandeling vastgesteld.

Het laseren van beenvaatjes wordt als een cosmetische behandeling gezien waardoor het niet vergoed wordt door de zorgverzekeraar.

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Bel ons