fbpx

Plan een Gratis intakegesprek

Acné littekens

Heb je in het verleden veel last gehad van pukkels en puistjes? Dan is de kans groot dat je nu te maken hebt met acne littekens. Acne littekens kunnen erg vervelend zijn en komen veel voor op zichtbare plekken. Zo zie je acne littekens het vaakst op het gezicht, de rug en op de borst. Er zijn verschillende soorten te benoemen, maar over het algemeen kun je ze herkennen aan:  

– putjes of hobbels in de huid
– bruine vlekken (door een verhoogde melanineproductie)
– rode vlekken (door een verhoogde bloedcirculatie)
– verharding in de huid

Hoe ontstaan acne littekens?

Acne littekens ontstaan na diepe beschadigingen door complexe ontstekingsprocessen in de huid. Deze ontstekingen, als ze niet op tijd behandeld worden, leiden tot schade aan de talgklieren, het bindweefsel en en bloedvaatjes. Wanneer deze ontstekingen genezen zal de huid zich herstellen met het achterlaten van een litteken. Naast het ontstaan van acne littekens door ontstekingen, ontstaan acne littekens ook door het regelmatig zelf uitknijpen van puistjes, door te krabben en door het pulken aan de huid. 

Wil jij je acné littekens laten behandelen?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Geen wachttijd

HBO-opgeleid

Ruime openingstijden

Blijvend resultaat

Wat voor soorten acne littekens zijn er?

Er zijn verschillende soorten acne littekens. De drie meest voorkomende varianten worden hieronder uitgelegd.

Ice pick scars

Ice pick scars zijn acne littekens die vaak in het gezicht voorkomen. Het zijn deukjes en putjes in de huid van ongeveer 1 tot 2 mm groot. Het gezicht krijgt hier vaak een pokdalig uiterlijk van.

Rolling scars

Rolling scars zijn littekens die ook vaak in het gezicht voorkomen. Je herkent ze door de schuine randen die ze veroorzaken in de huid. Rolling scars geven de huid vaak een golvend en ongelijk uiterlijk.

Boxcar scars

Boxcar scars zijn littekens die worden gekenmerkt door hun scherpe randen. Deze scherpe randen bewegen zich recht naar beneden in de huid en vaak is dit litteken groter dan de oorspronkelijke acne plek. 

Welke behandelingen zijn er?

Wij bieden drie soorten behandelingen aan tegen acné littekens. Welke behandeling het beste past, ligt aan de ernst van je acne littekens. 

Chemische peeling

Heb je last van milde acné littekens, dan gebruiken we vaak een chemische peeling. Hierbij gebruiken we een mix van verschillende ingrediënten en zuren die de huid doen verjongen.   

Micro needling

Zijn de littekens wat erger, dan maken we gebruik van micro needling. Met deze methode prikken we met behulp van een Dermica pen kleine gaatjes in de huid waardoor deze zichzelf weer gaan herstellen. Dit resulteert in een vernieuwde stevige en gladdere huid.  

Laseren

Voor de zeer ernstige gevallen van acné littekens, is een laserbehandeling de meest effectieve behandeling. Hierbij maken we gebruik van een krachtige laserstraal waarmee we de littekens kunnen vervagen tot zelfs helemaal verwijderen. 

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Bel ons