fbpx

Acné littekens

Alles wat je moet weten

Heb je in het verleden veel last gehad van pukkels en puistjes? Dan is de kans groot dat je nu te maken hebt met acné littekens. Acné littekens kunnen erg vervelend zijn en komen veel voor op zichtbare plekken. Zo zie je acné littekens het vaakst op het gezicht, de rug en op de borst. Er zijn verschillende soorten te benoemen, maar over het algemeen kun je ze herkennen aan:

huidaandoening acne littekens

Acné littekens ontstaan na diepe beschadigingen door complexe ontstekingsprocessen in de huid. Deze ontstekingen leiden tot schade aan de talgklieren, het bindweefsel en de bloedvaatjes wanneer ze niet op tijd behandeld worden. Wanneer deze ontstekingen genezen zal de huid zich herstellen met het achterlaten van een litteken. Naast het ontstaan van acné littekens door ontstekingen, ontstaan acné littekens ook door het regelmatig zelf uitknijpen van puistjes, door te krabben en door het pulken aan de huid. 

Welke soorten acné littekens zijn er?

Er zijn verschillende soorten acné littekens. De drie meest voorkomende varianten worden hieronder uitgelegd.

Ice pick scars

Ice pick scars zijn acné littekens die vaak in het gezicht voorkomen. Het zijn deukjes en putjes in de huid van ongeveer 1 tot 2 mm groot. Het gezicht krijgt hier vaak een pokdalig uiterlijk van.

Rolling scars

Rolling scars zijn littekens die ook vaak in het gezicht voorkomen. Je herkent ze door de schuine randen die ze veroorzaken in de huid. Rolling scars geven de huid vaak een golvend en ongelijk uiterlijk.

Boxcar scars

Boxcar scars zijn littekens die worden gekenmerkt door hun scherpe randen. Deze scherpe randen bewegen zich recht naar beneden in de huid en vaak is dit litteken groter dan de oorspronkelijke acné plek. 

Welke behandelingen voor acné littekens zijn er?

Wij bieden drie soorten behandelingen aan tegen acné littekens. Welke behandeling het beste past, ligt aan de ernst van je acné littekens. 

Chemische peeling

Heb je last van milde acné littekens, dan gebruiken we vaak een chemische peeling. Hierbij gebruiken we een mix van verschillende ingrediënten en zuren die de huid doen verjongen. 

SkinPen behandeling

Zijn de littekens wat erger, dan maken we gebruik van de SkinPen behandeling. Met deze methode prikken we met behulp van een SkinPen kleine gaatjes in de huid waardoor deze zichzelf weer gaan herstellen. Dit resulteert in een vernieuwde stevige en gladdere huid.  

Laseren

Voor de zeer ernstige gevallen van acné littekens, is een laserbehandeling de meest effectieve behandeling. Hierbij maken we gebruik van een krachtige laserstraal waarmee we de littekens kunnen vervagen tot zelfs helemaal verwijderen. 

Bel ons