fbpx

Verschil in lasers om tatoeages te verwijderen/vervagen

tattoeage weglaseren

Waarom is de ene praktijk nou duurder dan de andere? Waarom belooft de ene praktijk dat je sneller van je tatoeage af bent dan bij de andere? Vragen die wij regelmatig tijdens een intakegesprek horen.

HUIDZORG 073

De techniek voor het verwijderen van tatoeages verbetert in een rap tempo en daarom is er inmiddels wel degelijk verschil in de soorten lasers. Wat voornamelijk de ene laser beter maakt dan de andere is de intensiteit en de snelheid van de flits die ervoor zorgen dat de inktdeeltjes worden vergruist tot zandkorrels. Hoe kleiner de zandkorrels hoe makkelijker deze door het lichaam worden afgebroken. Daarnaast kun je je voorstellen dat hoe korter de flits is, hoe minder warm het in de huid wordt. Hoe langer je aan de warmte wordt blootgesteld hoe meer schade er wordt aangericht aan de omliggende huid. Daarom is er inmiddels een laser waarbij de flits maar 1 picoseconde duurt. 1 picoseconde is een biljoenste van een seconde. Hoe snel is dat! Deze laser is de PicoWay laser. Omdat de PicoWay laser erg kostbaar is, ligt namaak op de loer zoals de Picosure, Picostar of Picolaser! Het klikt bijna hetzelfde maar is het niet; dat soort lasers halen nooit de picoseconde-flits.

Het bijzondere van de PicoWay laser ten opzichte van andere lasers is dus dat deze een heel korte flits heeft.

Hierdoor heb je veel minder kans op littekens of verbrandingen van de huid. Ik schrik soms ook van de verhalen die mensen hebben als ze al ergens anders zijn geweest voor een behandeling. Van blaren, tot bloeden tot flinke littekens aan toe. Dan is misschien je tatoeage wel weg maar dan houd je er een lelijk litteken aan over. Dit is dus echt niet nodig. En ja, je zal voor de PicoWay laser per behandeling meer moeten betalen omdat deze laser duurder in aanschaf is dan andere lasers. Maar de kans op littekens is met deze laser aanzienlijk kleiner. Het blijft tenslotte wel je huid en een litteken is echt een permanente schade van je huid. En dat wil je niet.

Onze tip: check goed de informatie op de website van de praktijk, de gebruikte apparatuur en de prijs. En als belangrijkste tip: ga voor kwaliteit en niet kwantiteit, want je huid is niet vervangbaar en verdient een professionele behandeling.

Tijdens een gratis intakegesprek kunnen wij je alles vertellen over onze PicoWay laser.

LASER BEHANDELING

Bekijk ook

Bel ons